Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A szextelen Japánok

 2013.10.23. 21:27

Néhány nappal ezelőtt, az angliai Guardian újság írt arról, hogy a Japánok egy jelentős része, kezdi elveszíteni az érdeklődését a szex iránt. A sok más kihívás mellett, amivel a Japánoknak egy nemzetként kell megkűzdeni nap mint nap, most eljött ez a fura trend, amikor is a férfiak és a nők már kevésbé akarják a "táncot pantsu nélkül", mint az előző generációk, mert számukra ez mendokusai, vagyis: "túl sok munka". Rengeteg oka lehet ennek az új trendnek, többek között a stressz és a sok munka ami a Japán társadalomra általánosan jellemző, továbbá mindkét nem komoly problémája a szégyenlősség és a kínos helyzetektől való rettegés, valamint az a lassan népszokássá váló metroszexuális hozzáállás, amikor a Japán férfiakat jobban érdekli a főzés rejtelmeinek az elsajátítása és egyedi bento ebédes dobozkák elkészítése, mint a szexuális hódítás.

20131023_bento_dobozka_1.jpg

Bento ebédes dobozka. (Kép: Gamene)

Egy másik lehetséges okot csak úgy emlegetnek, hogy a "parazita szinglik". Ez lett a vége, hogy olyan sok az egyke gyerek: mivel tudják, hogy előbb utóbb megöröklik a szüleik házát és földjét, ez a sok fiatal csak élvezi a luxuséletet és eszükbe sem jut a karrierépítés vagy a családalapítás. Tulajdonképpen a szexmentes életet, legalábbis részben, az otaku kultúra rovására is lehetne írni, de a magukba húzódó manga és technika rajongó fiatal férfiak, mindig is a mindennapi élet részét képezték a Japán társadalomnak.

20131023_Japanese_couple.jpg

Csak egy karnyújtásnyira: a 16 és 24 év közötti Japán nők 45%-át nem érdekli vagy visszataszítja a szexuális kontaktus gondolata. A férfiak több mint a negyede érez ugyanígy. (Kép: Twicepix)

Mindehhez hozzájárul az a tény is, hogy nincs hiány számítógépes játékokból, ahol a férfiak beleszerethetnek az idealizált moe lányokba, de a fordítottja is igaz, sok olyan játék áll a romantikára vágyó hölgyek rendelkezésre, ahol hihetetlen szerelmi kalandokat élhetnek át. Az egyik népszerű játékban a "Kiss of Revenge"-ben (A Bosszú csókja), a főszereplő hölgy elébe megy a férfinak, de nem azért, hogy megcsókolja, hanem hogy bosszút álljon valamiért, amit a férfi sok évvel azelőtt elkövetett. Azonban a bosszúterv megvalósítása során a hősnő beleszeret leendő áldozatába és el kell döntenie, hogy a szerelem vagy a bosszú a fontosabb számára.

Címkék: szex bento

A bejegyzés trackback címe:

https://jlist.blog.hu/api/trackback/id/tr175595861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása